⚡️ Dit is de gearchiveerde site van de 2022 editite. Bekijk hier de site van de nieuwste editie die op 1 juni 2023 plaats zal vinden.

Programma

Op 2 juni is het zover, Five Talks Type. Het nieuwe event over typografie, branding en graphic design in het Posttheater in Arnhem. Zo ziet de dag eruit.


Inloop en ontvangst

De deuren van het Posttheater zijn geopend vanaf 9:00. Five Talks Type begint met een welkomstwoord om 9:50.

Paul van der Laan

Bold Monday
Paul van der Laan

Paul is een type designer, founding partner van Bold Monday en docent bij de MA Type & Media aan de KABK. In zijn talk onthult Paul wat er gebeurt als je lettertypes als gebruiksvoorwerpen bekijkt.

Viktor Baltus

Type design class
Viktor Baltus

Viktor is oprichter en docent van Type Design Class. Hij laat ons zien dat als je beseft dat het alfabet niet meer is dan 26 illustraties die min of meer op elkaar lijken, je al halverwege bent.


Type Quiz #1

Test jouw kennis over typografie. Bewijs jezelf en maak kans op een unieke print van Adam Oostenbrink (Mister Adam).


Lunch break

Kom even tot rust tijdens deze break. Een heerlijke lunch en drankjes zijn inbegrepen, bon appétit.

Nikki Gonnissen

thonik
Nikki Gonnissen

Nikki is co-founder, designer en directeur bij thonik. Aan de hand van een grote showcase laat Nikki het belang en de impact van typografie in branding zien.

Adam Oostenbrink

Mister Adam
Adam Oostenbrink

Adam is (typo)grafisch ontwerper, drukker en docent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Adam vertelt over het Experiment, Nieuwsgierigheid en Onafhankelijkheid en alle twijfel die dat met zich meebrengt.


Break

Eventjes bijkomen van de talks. Pak wat te drinken en/of haal even een frisse neus.


Type Quiz #2

Niet gewonnen tijdens de eerste quiz? Dan heb je nog een kans. De winnaar ontvangt wederom een unieke print van Adam Oostenbrink (Mister Adam).

Liza Enebeis

Studio Dumbar
Liza Enebeis

Liza is creative Director bij Studio Dumbar (part of Dept) en cohost en cofounder van Typeradio. Met haar talk Type in Motion geeft Liza ons een wervelwind tour door de Studio Dumbar keuken.


Borrel

Na de laatste talk is het tijd om je te omringen met gelijkgestemden. Praat nog even na over Five Talks onder het genot van een hapje en een drankje.